© Purrrpl_Haze | Het CCN-gebouw, voor het Noordstation.

CCN-gebouw dan toch niet in handen van Ghelamco

VT
© BRUZZ
16/04/2019

Atenor, AG Real Estate en AXA IM - Real Assets hebben een partnerschapsovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van een grootschalig project op de site van het CCN-gebouw, vlak naast het Noordstation. Daardoor verliest Ghelamco, tot nu kandidaat-koper de koopoptie op het gebouw. De drie partners willen de site vanaf 2021 nieuw leven inblazen.

Eind 2017 besliste de Brusselse regering om het CCN-gebouw in de etalage te zetten. Ongeveer een jaar later raakte bekend dat de regering in zee wilde gaan met bouwpromotor Ghelamco. Die tekende een koopoptie voor het gebouw.

Maar die verkoop gaat dus niet door. AXA IM had namelijk een voorkooprecht op het gebouw, en heeft beslist om dat, samen met Atenor, AG Real Estate, uit te oefenen. Dat schrijft de Franstalige zakenkrant L'Echo en wordt bevestigd door Atenor.

"De site beschikt over alle troeven om een herontwikkeling te verwelkomen, een symbool van een nieuw stadsleven waar alle stadsspelers resoluut naar streven. Het project, dat kan genieten van een uitstekende verbinding met het openbaar vervoer, is gelegen in het hart van een wijk die onlangs een grondige transformatie heeft ingezet", valt te lezen in een persbericht.

Het project, waar voorlopig nog geen details over bekend zijn, zou in 2021 moeten starten, zodra de ambtenaren van het Gewest, die er nu nog kantoren bezetten, het CCN-gebouw verlaten.

De drie partners willen niet kwijt hoeveel er betaald is voor het gebouw.

Mogelijk komt er nu dan ook een doorbraak rond de nieuwe busterminal van De Lijn, die zich momenteel onder het gebouw bevindt. Daarvoor had de Vlaamse regering al een bouwaanvraag ingediend. Maar die plannen zijn in de koelkast beland omdat er nog onduidelijkheid heerste over de toekomst van het pand.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Stedenbouw, CCN, Ghelamco, AG Real Estate, Noordwijk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie