Nu de restauratiewerken van de De Meeûssquare zijn afgelopen, heeft de Brusselse staatssecretaris voor Erfgoed Pascal Smet (one.brussels-Vooruit) het vernieuwde park donderdag ingehuldigd. Dat gebeurde in aanwezigheid van de burgemeester van Elsene Christos Doulkeridis (Ecolo) en zijn partijgenote de Elsense schepen van Groene Ruimten en Beplantingen, Audrey Lhoest.

“De De Meeûssquare stond symbool voor de burgerlijke verstedelijking in de Leopoldswijk aan het begin van de twintigste eeuw”, aldus staatssecretaris Smet. “Nu krijgt deze parel haar oude glorie terug en kunnen Brusselaars voortaan genieten van dit prachtig gerenoveerde park in het hart van de Europese wijk.”

De De Meeûssquare, vernoemd naar de bankier en financier Ferdinand de Meeûs, wordt in tweeën gespleten door de Luxemburgstraat waarbij het noordelijke deel behoort tot de stad Brussel. Het andere deel is van de gemeente Elsene, maar werd lange tijd verwaarloosd. "Nu zijn de twee helften opnieuw herenigd", aldus Smet.

Aan de renovatiewerken hing een prijskaartje van 338.070 euro dat voor 80 procent werd gefinancierd door het Brussels Gewest. De focus van de werken lag op de identieke restauratie van de hekken, de ondermuren in blauwe hardsteen rond het plein en de paden in dolomiet.

20230420-De Meeûssquare

| De Elsense schepen van Groene Ruimten en Beplantingen Audrey Lhoest en staatssecretaris voor Erfgoed Pascal Smet.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni