Elsense Bolwerksquare krijgt heraanleg met bomen

© Art & Build Architects
| Het plein aan de voet van de Bastion Tower moet met de heraanleg ook minder winderig worden

De Elsense Bolwerksquare staat voor een grondige heraanleg. Het plein dat vandaag vooral bekend is als tochtgat moet een uitnodigende plek met bomen worden. Het toegangsgebouw van metrohalte Naamsepoort wordt vervangen door een transparant exemplaar van glas. Ook de ingang van de kantoortoren Bastion Tower wordt aangepakt.

Het plein op de hoek van de Elsensesteenweg en de Kleine Ring wordt in 2021 heraangelegd. Het gaat om een priv├ęproject, het plein hoort immers bij de naburige kantoortoren Bastion Tower. De plannen werden positief ontvangen door het gemeentebestuur van Elsene en zouden weldra vergund worden, weet de krant La Capitale.

De plannen zijn bedoeld om de toegang tot de toren aangenamer te maken. Dat zal gebeuren door een heraanleg van de Bolwerksquare met verschillende bomen, grote plantenbakken en een waterpartij. Ook de onopvallende ingang van de toren zelf wordt aangepast. Er komt een grote schuine luifel die ook dienst zal doen als een soort spiegel waarin de activiteit op het plein weerspiegeld wordt.

Om ervoor te zorgen dat het plein ook echt uitnodigend wordt, moet ook het hardnekkige tochtprobleem opgelost worden. De lokale winderigheid zou opgelost worden door de passage onder het gebouw te sluiten, de luifel zal dan weer de valwinden breken.

Tot slot wordt ook het toegangsgebouw van metrostation Naamsepoort vervangen. Het huidige gebouw blokkeert het zicht op het plein en wordt daarom vervangen. De nieuwe metro-ingang wordt van glas.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?