Gemeente wil zwembad naast Vorst Nationaal bouwen

© Cercle Sportif La Forestoise
| Op de Bertelsonsite bevinden zich een atletiek- en voetbalterrein, een basketbalzaal en tennisvelden.

Het schepencollege van Vorst hoopt een gemeentelijk zwembad te kunnen bouwen op de Bertelsonsite, naast concertzaal Vorst Nationaal. Een haalbaarheidsstudie van een architectenbureau moet uitsluitsel brengen.

Al sinds 1983 beschikt de gemeente Vorst niet over een eigen zwembad. Het huidige schepencollege wil daar graag verandering in brengen. Met het Bemptpark, de Gerijstraat en de Bertelsonsite waren er drie opties, maar het oog van de gemeente lijkt op die laatste te vallen. Daar ligt het complex Klein Sportpaleis, de basketbaltempel van Black Devils Vorst.

Naast de plek waar ooit de Rode Duivels nog trainden, hoopt het college een olympisch zwembad (8 banen van 50 meter lang) te bouwen. Begin deze maand bestelde schepen van Sport Ahmed Ouartassi (PS) een haalbaarheidsstudie om te bekijken of het mogelijk is een zwembad én multisporthal naast het huidige voetbal- en atletiekstadion uit de grond te stampen.

Volledige renovatie

De bouw van het recreatieve zwembad moet kaderen in een renovatie van de volledige sportsite, waar onder meer atletiekclub La Forestoise huist. "Maar laat ons eerst de onderzoeksresultaten afwachten", tempert Ouartassi de verwachtingen. Wanneer het architectenbureau zal landen, kon de Vorstse schepen niet kwijt.

Waar het zwembad ook komt, Ouartassi wil een zo breed mogelijk publiek lokken. "Met een glijbaan voor jongeren, een babybadje en ook toegankelijk voor de minder mobiele Vorstenaar", klinkt het. Voor de financiering kijkt de gemeente naar het Gewest en Beliris. De haalbaarheidsstudie betaalt Vorst zelf.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?