Gezien: Kanaalbrug in Heyvaertwijk wordt geplaatst

© Thérèse Hanquet
| 21 maart 2019: montage van het eerste deel van de nieuwe, in de hoogte verstelbare, voetgangers- en fietsbrug in de Heyvaertwijk. De brug verbindt de Gosseliesstraat met het Hertogin Van Brabantplein in Sint-Jans-Molenbeek.

De verstelbare brug over het kanaal in de Heyvaertwijk wordt donderdag geplaatst. De nieuwe brug vormt een oversteek tussen de Nijverheidskaai en de Mariemontkaai en zal voortaan ook beter toegankelijk zijn voor fietsers en personen met beperkte mobiliteit.

De vorige loopbrug dateerde uit 1944 en was te laag, waardoor niet alle schepen er konden passeren. Bovendien was ze moeilijk toegankelijk voor fietsers of personen met een beperkte mobiliteit omdat de brug enkel bereikbaar was via trappen.

21 maart 2019: montage van de nieuwe in de hoogte verstelbare voetgangers- en fietsbrug in de Heyvaertwijk tussen Gossliesstraat en Hertogin Van Brabantplein in Sint-Jans-Molenbeek (detail)
© Thérèse Hanquet
| De ingenieuze voetgangers- en fietsbrug zal in de hoogte verstelbaar zijn, ook tijdens het oversteken zelf.

De oplossing is een verstelbare brug. Die zal in lage stand op straatniveau liggen, waardoor ze makkelijker toegankelijk is voor fietsers, rolstoelen en kinderwagens. Wanneer een groter schip moet passeren, kan de hoogte van de brug worden aangepast. Door een uitschuifbaar trappensysteem blijft de brug dan nog altijd toegankelijk voor voetgangers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?