Gosseliesbrug pas tegen zomer in hoogte verstelbaar

© Peter Dhondt-BRUZZ
| De nieuwe -in de hoogte verstelbare- Gosseliesbrug over het kanaal tussen nijverheidskaai en Mariemontkaai.

De voetgangers- en fietsbrug over het kanaal in Molenbeek zal niet eind deze maand - zoals eerder aangekondigd - maar tegen de zomer in de hoogte verstelbaar zijn. De brug blijft in de tussentijd wel toegankelijk, zij het in hoge stand.

De Gosseliesbrug, die de Mariemontkaai met de Nijverheidskaai verbindt, ligt er al sinds maart vorig jaar. Sinds oktober kunnen voetgangers de brug in de Heyvaertwijk ook gebruiken om het kanaal over te steken.

Wat de brug zo bijzonder maakt, is dat ze in de hoogte verstelbaar is door een systeem van uitschuifbare trappen. Zo kan de brug op straatniveau gebracht worden, waardoor ze beter toegankelijk is voor fietsers en rolstoelgebruikers.

Maar dat systeem werkt nog niet, waardoor de brug in de hoge stand blijft. Normaal gezien zou dat tegen eind deze maand opgelost zijn. Uiteindelijk wordt het nog wachten tot deze zomer, laat Brussel Mobiliteit weten. "Hier zijn verschillende keuringsinstellingen bij betrokken en er duikt altijd wel iets op", klinkt de verklaring voor de vertraging.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?