Gunstig advies voor gewijzigde bouwvergunning gevangenis Haren

© cafasso
| simulatiebeeld van de toekomstige gevangenis

De overlegcommissie geeft een gunstig advies met beperkte voorwaarden voor de megagevangenis in Haren. De aangepaste bouwvergunning ligt daarmee binnen handbereik.

De overlegcommissie gaf vorige week een gunstig advies voor de aangepaste vergunning voor de gevangenis. Die nieuwbouw moet de verouderde gevangenissen van Berkendaal, Vorst en Sint-Gillis vervangen. Het ‘gevangenisdorp’, zoals bouwheer de Regie der Gebouwen het nieuwe complex noemt, zal plaats bieden aan in totaal 1190 gevangenen.

De nieuwe vergunningsaanvraag komt er omdat de Regie der Gebouwen verschillende wijzigingen wil doorvoeren aan de oorspronkelijke plannen, waarvoor in 2016 al een vergunning werd afgeleverd. Zo wordt het gebouw voor het veiligheidskorps bijvoorbeeld geschrapt en vervangen door parkeerplaatsen en groen.

De commissie legt de Regie der Gebouwen enkele voorwaarden op. Zo moet ook een pleintje voor de gevangenis aangelegd worden en overgedragen aan de Stad als die daarom vraagt. Het Keelbeekpad dat door de site ligt moet ook worden verplaatst.

De werken aan de gevangenis zijn ondertussen al een tijdje gestart op basis van de eerste bouwvergunning.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?