Jellab: ‘De Nieuwstraat is moeilijk schoon te maken’

© Google Instant Street View
| De Nieuwstraat ten tijde van de heraanleg (archiefbeeld)

Brussels schepen van Openbare Netheid Zoubida Jellab (Ecolo) zegt dat de vele vlekken in de Nieuwstraat niet het gevolg zijn van een gebrek aan poetsbeurten. Volgens de schepen is de gekozen steen poreus en kunnen vlekken niet verwijderd worden. “We hebben alles geprobeerd. Maar tevergeefs.”

De vele vlekken in de Nieuwstraat zijn volgens de schepen het gevolg van een moeilijk te poetsen steen. “De steen is poreus en onbehandeld. We hebben alles geprobeerd om de vlekken te verwijderen met machines en producten. Maar tevergeefs,” aldus Jellab in La Capitale.

“We hebben ook aan de aannemer gevraagd om de steen te behandelen opdat de straat makkelijker schoon te maken zou worden, maar dat is blijkbaar technisch niet mogelijk.”

Volgens de schepen zouden de vlekken naarmate de tijd vordert wel afnemen, en zal het uitzicht uniformer ogen. Behalve dan voor de groene verfstrepen die de Nieuwstraat sinds kort sieren ter hoogte van de Wolvengracht tot bijna aan de Noorddoorgang.

“Onze afdeling heeft geprobeerd de verf nog te verwijderen, maar de stof was al doorgedrongen tot in de steen,” aldus Jellab. “We zien daarom maar één oplossing, en dat is de betrokken straatstenen vervangen. We hebben aan schepen voor Openbare Ruimte Ans Persoons (Change.Brussels) gevraagd om bij de aannemer na te gaan of hij de straatstenen kan vervangen.”

Na jaren zonder renovaties werd in 2017 gestart aan de heraanleg van de Nieuwstraat. Toen startten de eerste nutswerken. Pas in 2018 werd vervolgens gestart aan de eigenlijke heraanleg waarbij ook de granieten stenen geplaatst werden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?