| De Ketelhoeve staat momenteel leeg.

Ketelhoeve in Neerpede wordt biologisch landbouwcentrum

TRO
© BRUZZ
03/02/2021

De verlaten Ketelhoeve in Neerpede in Anderlecht moet worden omgebouwd tot een biologisch landbouwcentrum met restaurant, winkel en informatiecentrum. De stedenbouwkundige vergunning is al binnen.

De plannen van Leefmilieu Brussel zijn om de leegstaande hoeve en woning aan de Ketelstraat in Neerpede om te bouwen tot een landbouwcentrum aan de stadsrand. Concreet moeten er een moestuin, verkooppunt, restaurant, polyvalente zaal, lokalen voor verwerking en verpakking van landbouwprojecten en voor workshops, sanitaire voorzieningen en twee woningen voor personen die in de hoeve gaan werken worden gebouwd.

“De Ketelhoeve nieuw leven inblazen sluit aan bij de doelstelling van de Good Food-strategie om de Brusselaars vlottere toegang tot duurzame en lokale voeding te geven," zegt Brussels minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo-Groen). "Het domein heeft een ideale ligging langs de groene wandelweg. Er zullen niet alleen groenten worden gekweekt, bewoners zullen er ook heel wat kunnen bijleren en ontdekken."

Het project moet onder meer gefinancierd worden met geld van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed Pascal Smet (one.brussels) is enthousiast over het plan. "Deze oude hoeve wordt al lang verwaarloosd. Door de vergunning krijgt ze een nieuwe toekomst. Dankzij mijn collega Alain Maron, Leefmilieu Brussel en met de middelen van EFRO (het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) krijgt de landbouw er weer een kans."

Ketelhoeve

Een simulatiebeeld van hoe de hoeve eruit moet komen te zien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Stedenbouw , Neerpede , ketelhoeve , Pascal Smet

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni