Liften Muntcentrum sinds eind juni defect

© Photonews
| Het Muntcentrum aan de Anspachlaan.

Het Muntcentrum aan het gelijknamige plein moet het sinds eind juni met zo goed als geen liften stellen. Voorlopig is niet geweten wanneer de liften hersteld zullen worden. Het gebouw telt veertien verdiepingen.

Dat schrijft de RTBF. Eind juni besliste één van de acht liften van het gebouw om op eigen houtje de klim aan te vangen. De lift bleef stijgen, en botste uiteindelijk op de plaat die de toegang tot het dak afsluit. Uit voorzorg werd beslist alle liften uit dienst te halen, uitgezonderd één lift voor personen met beperkte mobiliteit, of werknemers die moeilijkheden ondervinden zich te verplaatsen.

Een werknemer die op de dertiende verdieping werkt, getuigt: “Sinds het einde van de lockdown komen we een aantal dagen per week naar kantoor, en nemen we de trap. Dat is vrij vermoeiend omdat de gangen niet geklimatiseerd zijn. En ‘s middags even naar beneden en boven gaan voor een broodje is niet optimaal.”

Verhuis

Wanneer de liften hersteld zullen worden, is voorlopig nog onduidelijk. Vanaf 2021 zullen de werknemers van de centrale diensten van Bpost en de Brusselse medewerkers van de stadsadministratie uit het gebouw verhuizen. Een aantal werknemers van Bpost is dan ook ongerust dat het probleem niet meer vóór de verhuis zal worden verholpen, schrijft de RTBF.

Intussen nam Bpost alvast enkele maatregelen om werkplekken ter beschikking te stellen op de lagere verdiepingen van het gebouw, en om het telewerken als optie aan te bieden.

Bpost en de Stad Brussel verkochten het Muntcentrum aan de vastgoedbeheerder Whitewood. Het gebouw krijgt onder meer een hotel en woningen, naast kantoren en een publieke ruimte van 3.000 vierkante meter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?