BRUZZ

| "De Louis Bertrandlaan met haar statige groene middenberm en prachtig perspectief op het Josaphatpark is een geweldig stuk Brussel, daarom beschermen we dit landschap."

Louis Bertrandlaan beschermd, heraanleg naderbij

JP
© BRUZZ
30/01/2020

Het Schaarbeeks schepencollege kan verder met de plannen om de Louis Bertrandlaan heraan te leggen. De Brusselse regering heeft beslist om de laan te beschermen. Eerder werd het openbaar onderzoek voor de herinrichting van de prestigieuze laan opgeschort, na opmerkingen van de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen.

De straat werd in 1905 aangelegd en verbindt de Sint-Servaaskerk op de Haachtsesteenweg met het Josaphatpark. "De Louis Bertrandlaan met haar statige groene middenberm en prachtig perspectief op het Josaphatpark is een geweldig stuk Brussel, daarom beschermen we dit landschap," motiveert staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (one.brussels-SP.A) de keuze.

De beslissing om de laan te beschermen is het gevolg van een aanvraag die de gemeente Schaarbeek ingediend had, met de steun van de KCML (De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen). Dat zegt waarnemend burgemeester van Schaarbeek, Cécile Jodogne (Défi), die verheugd is dat de aanvraag is goedgekeurd.

Dat betekent ook dat de plannen om de laan heraan te leggen weer uit de koelkast kunnen worden gehaald. Eerder moest de gemeente het openbaar onderzoek opschorten omdat de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen vraagtekens had bij de geplande herinrichting van de laan.

Schaarbeeks Schepen van Openbare Werken Vincent Vanhalewyn (Ecolo) laat weten dat de straat van gevel tot gevel wordt heraangelegd tussen de Sint-Servaaskerk en het Josaphatpark. Daarbij staan vier pijlers centraal: voetgangers, fietsers, openbaar vervoer en erfgoed. De werken zouden eind 2021 moeten beginnen, als de nodige vergunningen op tijd worden afgegeven.

De Louis Bertrandlaan in Schaarbeek is voortaan beschermd landschap

| De Louis Bertrandlaan in Schaarbeek is voortaan beschermd landschap.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Stedenbouw , Louis Bertrandlaan , Cécile Jodogne , Pascal Smet , Vincent Vanhalewyn

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni