| Simulatiebeeld Magasin 4.

Magasin 4 heeft bouwvergunning beet voor nieuwe concertzaal

AD
© BRUZZ
06/04/2023

Magasin 4 heeft een bouwvergunning beet voor een nieuwe concertzaal op de Brusselse Havenlaan. Dat bevestigt het kabinet van burgemeester Philippe Close (PS) aan BRUZZ. In de nieuwe, alternatieve muziek- en feesttempel zullen maximaal 500 toeschouwers terechtkunnen.

In februari nam Magasin 4 met drie stevige feestweekends afscheid van haar voormalige locatie op de Havenlaan. Dertien jaar lang konden alternatieve muziekliefhebbers terecht in een pand tegenover Thurn & Taxis, tot het gebouw moest wijken voor het toekomstige Becopark.

De concertzaal verhuist nu naar een nieuwe stek, zo'n 600 meter verderop. Het nieuwe gebouw - dat 890m2 groot zal zijn - komt op de hoek van de Havenlaan en de Stapelhuisstraat.

H-vorm

De nieuwe concertzaal werd ontworpen door architectenbureau CENTRAL en is een samenwerking tussen Stad Brussel, de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI), het Brussels Gewest en Magasin 4.

Magasin 4

| Doorsnede van de toekomstige concertzaal.

Het nieuwe gebouw zal uit twee verdiepingen bestaan en krijgt de vorm van een H. Rechts komt de ontvangstruimte voor bezoekers, links onder meer de artiesteningang. Middenin het gebouw wordt de concertzaal ingericht, met daarboven het terras.

De kosten van het project werden geraamd op een miljoen euro en zullen gefinancierd worden door het stadsvernieuwingscontract Citroën-Vergote.

Het einde van de werken staat gepland voor 2024, het jaar waarin Magasin 4 dertig jaar bestaat. Tot dan organiseert Magasin 4 concerten op verschillende locaties in de stad.

Locatie Magasin 4

| Het terrein waarop Magasin 4 zal neerstrijken: op de hoek van de Havenlaan en de Stapelhuisstraat, vlakbij Thurn & Taxis.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni