Nieuw Jules Bordet Instituut ingehuldigd op de Anderlechtse Erasmuscampus

© Belga
13/10/2021

Het nieuwe Jules Bordet Instituut is vandaag ingehuldigd op de Erasmuscampus in Anderlecht. Het ziekenhuis, dat nu nog gevestigd is op de Brusselse Waterloolaan, is gespecialiseerd in oncologie, oftewel kankerkunde. Door de geplande verhuis in november naar een nieuwe locatie is er meer plaats voor extra ziekenhuisopnames maar ook voor onderzoekslaboratoria.

Op de Erasmuscampus in de Brusselse deelgemeente Anderlecht zijn verschillende medische instellingen gevestigd zoals het Erasmusziekenhuis, de geneeskundefaculteit van de ULB en de Franstalige Brusselse Hogeschool Ilya Prigogine. De concentratie van zorginstellingen en onderzoeksgroepen op de campus werkt volgens het Bordet Instituut enkel bevorderlijk en zal "de studie naar oncologische ziekten en behandelingen versterken", aldus directeur van het instituut Francis de Drée.

Het nieuwe gebouw heeft een capaciteit van 90 extra ziekenhuisbedden, wat het totaal doet neerkomen op 250 beschikbare bedden. Jaarlijks plant de instelling een 100 tot 120-tal onderzoeken uit te voeren. De investering in het vernieuwende project bedroeg 400 miljoen euro.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni