| Zo moet het stukje Anspachlaan tussen de Grétrystraat en de Kiekenmarkt er begin 2019 uitzien.

Nieuwe fase van werken voetgangerszone maandag van start

TDN
© BRUZZ
03/06/2018

De herinrichting van de centrale lanen in het centrum van Brussel gaat onverminderd voort. Maandagochtend starten de werken aan de voetgangerszone in de Anspachlaan tussen de Grétrystraat en de Kiekenmarkt. Begin januari 2019 zou dat deel van de piétonnier helemaal af moeten zijn.

Deze werken worden uitgevoerd in twee opeenvolgende fasen. Eerst wordt de centrale (auto)strook van de Anspachlaan tussen de voetpaden opengebroken en heraangelegd. Voetgangers en fietsers kunnen er dus nog steeds passeren langs de voetpaden. Zodra die werken afgerond zijn nemen de werkers de zijstroken en het voetpad onder handen.

(lees verder onder afbeelding)

Heraanleeg_Voetgangerszone

| De fase die maandag van start gaat geldt voor het stukje Anspachlaan tussen de Grétrystraat (Food Factory) en de Kiekenmarkt (Delhaize).

Beliris, dat de heraanleg van de centrale lanen uitvoert en financiert, schat dat de werken zes maanden in beslag nemen. "Onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden zijn de werken naar verwachting begin 2019 klaar."

Vier maanden worden ingecalculeerd voor de centrale strook. Voor het voetpad trekt Beliris twee maanden uit. Brussel-Stad laat weten dat werkers er van maandag tot zondag tussen 6 en 19 uur bezig zullen zijn. Tijdens het bouwverlof (9 tot 30 juli) wordt niet gewerkt en ligt de werf dus stil.

Begin mei werd een eerste deel van de voetgangerszone opengesteld voor het publiek. Het gaat om het deel tussen de Bisschopsstraat en de Grétrystraat. Ook over het open plein tussen de Bisschopsstraat en de Wolvengracht kan al gewandeld worden, maar daar moet nog wel de laatste hand aan gelegd worden.

Het De Brouckèreplein is nog niet klaar, maar de werken zullen volgens Beliris voor juli afgerond zijn.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Stedenbouw , Voetgangerszone Vijfhoek , piétonnier , voetgangerszone , wegenwerken , Beliris , brussel-stad , Anspachlaan , Grétrystraat , Kiekenmarkt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni