1.5 is een plaats die beschikbaar is voor gebruikers, bewoners en andere betrokkenen in de Brusselse Noordwijk om elkaar te ontmoeten en kennis of informatie uit te wisselen.

Nieuwe ontmoetingsruimte in CCN-gebouw geopend

TRO
© BRUZZ
18/09/2020

In het CCN-gebouw in de Noordwijk is een nieuwe ontmoetingsruimte geopend: 1.5 is de naam. De ruimte moet gebruikers, bewoners en andere betrokken in in de Noordwijk samenbrengen.

De ruimte van 500 vierkante meter moet fungeren als een verbindende ontmoetingsruimte voor alle verschillende gebruikers. Bovendien moeten er stedelijke functies die momenteel ontbreken in dit gebied getest worden. Vanaf deze maand tot juni 2021 zullen er lunches, workshops, sofa talks, lezingen, tentoonstellingen en seminarieweken georganiseerd worden. Lab North en Up4North, twee initiatieven die Noordwijk diverser willen maken, zijn nauw betrokken bij het project.

"We zijn getuige van boeiende tijden in de Brusselse Noordwijk. Het mislukte megalomane experiment van de jaren zestig zal de komende jaren veranderen in een multifunctionele, toekomstgerichte wijk. We gaan van deze saaie monofunctionele wijk een levendig en veelzijdig deel van de stad maken, waar multifunctionele gebouwen in een stadspark zijn gesitueerd", zegt Pascal Smet, Staatssecretaris voor Stedenbouw van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. "De nieuwe stedelijke ontmoetingsruimte 1.5, geïnitieerd door Up4North, zal een enorme impuls geven aan deze dynamiek."

De 1.5 bevindt zich in het CCN-gebouw, dat rechtstreeks verbonden is met het Noordstation. Het station moet in de toekomst een verbindende rol voor de wijk vervullen. De ruimte zal beheerd worden door Lab North.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Stedenbouw, CCN, CCN-gebouw, Pascal Smet

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie