Nieuwe opdoffer voor jachthavenproject in Anderlecht

Simulatiebeeld van het project The Dock op de voormalige Shell-site.

Een groot bouwproject met jachthaven langs het kanaal krijgt geen milieuvergunning. Dat heeft de Brusselse regering beslist. Het projet moet kleiner en er moet een nieuwe impactstudie gebeuren.

De gewestregering oordeelde dat de impactstudie voor het project The Dock moet worden overgedaan. Dat meldt stadsvereniging Inter-Environnement, dat beroep aantekende tegen de plannen om woningen te bouwen rond een marina vlakbij de Kuregembrug in Anderlecht.

Het milieucollege van het Brussels Gewest besliste daarop om geen milieuvergunning toe te kennen. De promotor ging in beroep bij de regering, maar die volgt nu de argumentatie van het milieucollege.
“De regering geeft Inter-Environnement opnieuw gelijk”, klinkt het. “De impactstudie van het project is onvolledig. In die mate zelfs dat de promotor een nieuwe impactstudie moet uitvoeren. Die zal worden onderworpen aan een nieuw openbaar onderzoek.”

Het omstreden project omvat ruim 300 woningen en 345 parkeerplaatsen. Die aantallen moeten naar beneden. Daarnaast moet de continuïteit van de fietssnelweg langs het kanaal verzekerd worden. Het fietspad zou mogelijk onderbroken worden door de te bouwen marina.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?