Villa Dewin

| Villa Dewin

Nieuwe overwinning voor buurtcomité in strijd tegen immoproject Villa Dewin

JP
© BRUZZ
27/08/2019

Het lijkt erop dat er dan toch geen parkeerplaatsen komen naast Villa Dewin in Ukkel. Een overwinning voor het buurtcomité Constantin Meunier, dat tegen de vergunning voor de parking in beroep is gegaan.

Buurtbewoners, verenigd in het wijkcomité Constantin Meunier, pleiten al jaren voor het behoud van Villa Dewin in de Meyerbeerstraat. Het aanpalende gebouw en het niet-beschermde deel van de tuin verdwijnen mogelijk door de komst van een nieuwbouwproject met 39 appartementen en 41 ondergrondse parkeerplaatsen naast de Villa, op de hoek van de Meyerbeerstraat en de Onderlinge Bijstandstraat.

In maart gaf de overlegcommissie van Vorst al unaniem een ongunstig advies voor de gemengde vergunning: de stedenbouwkundige- en milieuvergunning. Toch leverde Leefmilieu Brussel aanvankelijk wel een vergunning af voor de parkeerplaatsen. In mei ging het wijkcomité daartegen in beroep bij het Milieucollege. Die constateerde dat de ingediende stedenbouwkundige vergunning niet volledig was, waardoor ook automatisch de milieuvergunning nietig moest worden verklaard.

Toch betekent dat niet dat het immoproject definitief van de baan is, klinkt het bij Leefmilieu Brussel. Bouwheer Immograda kan nog in beroep gaan tegen de beslissing of een nieuwe milieuvergunning aanvragen zodra het dossier aan stedenbouwkundige kant volledig is.

"We zijn heel blij dat het Milieucollege de vergunning heeft vernietigd, maar het gaat om een technische fout en niet om het project op zich," reageert Isabel Quadens van het buurtcomité. "We zetten onze strijd daarom voort." Op dit moment loopt er ook een beroep bij de Raad van State tegen de beslissing om niet de hele tuin te klasseren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Stedenbouw , Villa Dewin

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni