Nog altijd geen remedie tegen wildparkeerders Gemeenteplein Molenbeek

© Tim Gatzios
| Het volgeparkeerde Gemeenteplein, onder het toeziend oog van het Molenbeekse gemeentebestuur (archiefbeeld)

De gemeente Molenbeek heeft intern nog altijd geen akkoord bereikt om wildparkeerders definitief van het Gemeenteplein te weren. "We zoeken naar een globale oplossing voor de parkeerproblemen in Molenbeek", zegt Rachid Barghouti, woordvoerder van burgemeester Catherine Moureaux (PS).

Nadat vorige maand bekendraakte dat een recordaantal wildparkeerders op het Gemeenteplein was beboet, kondigde Barghouti aan dat het college binnen drie weken met een plan zou komen om de problemen op te lossen. Over dat plan is echter nog altijd geen akkoord bereikt.

"We zoeken naar een evenwicht tussen veiligheid en mobiliteit", aldus de woordvoerder. "Daarnaast gaan we voor een globale oplossing van de parkeerproblemen in Molenbeek. Daarin willen we graag de parking aan de Fernand Brunfautstraat betrekken. Die is eigendom van de gemeente, maar wordt uitgebaat door een privéfirma. We denken dat die beter benut zou kunnen worden."

De problemen slepen al even aan. Sinds 2014 is parkeren en stilstaan op het Gemeenteplein in Molenbeek verboden. Toch staat het plein aan het gemeentehuis nog altijd regelmatig vol met geparkeerde wagens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?