One.brussels wil park tussen Flageyplein en Ter Kamerenbos

TDN
© BRUZZ
26/02/2020

Door een aantal straten te vervangen door grasvelden, wil de Elsense one.brussels-SP.A de Vijvers van Elsene verbinden met het park aan de Ter Kamerenabdij. Het idee van zo'n Central Park XL dook eerder al op, maar is opnieuw brandend actueel na de inrichting van een zone 30 in de straten rond de vijvers.

Het schepencollege van Elsene besliste deze week dat auto’s vanaf maart maximaal 30 km/u mogen rijden in de omgeving rond de vijvers. Deze zomer zal op de Souvenirsquare - de straat die loopt tussen de twee waterplassen - ook een speelstraat getest worden. Auto's moeten dan rondrijden.

Een kilometer autovrij en groen

One.brussels moedigt de ingrepen aan, maar vraagt het gemeentebestuur om nog ambitieuzer te zijn. Volgens de sociaaldemocraten zijn er wel enkele parkjes, maar ontbreekt het aan een grote, groene ruimte. "Bij de minste zonnestraal zien de oevers van de vijvers zwart van het volk. De buurtbewoners snakken naar adem", zegt Hilde Sabbe, lid van de Commissie Leefmilieu.

De partij droomt van een kilometer lange groene as, van het Flageyplein via de Elsense Vijvers en de tuin van de Ter Kamerenabdij naar het Ter Kamerenbos. Ideaal voor joggers, buurtbewoners, maar ook voor de fietsers. Langs de Generaal de Gaullelaan loopt namelijk een Gewestelijke fietsroute (GFR). Die autovrije strook is mogelijk dankzij enkele simpele ingrepen, aldus one.brussels.

De partij opperde het idee ook al eens in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Stedenbouw , Central Park XL , vijvers van Elsene , Hilde Sabbe , Pascal Smet

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni