| De Brusselse regering heeft een akkoord gevonden met de gemeente Sint-Pieters-Woluwe over de bouw van woningen aan de Witte Vrouwenlaan.

Oppositie laakt te groot aantal sociale woningen aan Witte Vrouwenlaan

Godfried Roelant
© BRUZZ
02/09/2021

De Brusselse regering heeft na 40 jaar een akkoord gevonden met de gemeente Sint-Pieters-Woluwe over de bouw van woningen aan de Witte Vrouwenlaan. Daar zullen 200 woningen worden opgetrokken, waarvan 120 sociale woningen. En dat is volgens de oppositie geen juiste verhouding. “De gemeente moet met dit project het falende beleid van de Brusselse regering opvangen,” zeggen MR-gemeenteraadsleden Alexia Bertrand, Anne-Charlotte d’Ursel en Etienne Dujardin.

Aan de Witte Vrouwenlaan in Sint-Pieters-Woluwe ligt een terrein van ruim 9 hectare, op de grens met het Zoniënwoud, dat eigendom is van de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM).

Er is al tientallen jaren sprake van de bouw van (sociale) woningen op het terrein dat nu nog als landbouwgrond gebruikt wordt. In 2007 had de Brusselse regering kenbaar gemaakt er sociale woningen te willen bouwen.

‘We zijn koud gepakt’

Dat moesten er eerst 1.000 en daarna 500 worden, om uiteindelijk te stranden op zo’n 200 woningen. 120 daarvan zullen sociale woningen zijn, en dat vindt de oppositie niet evenredig met het aantal beschikbare plaatsen.

“Dit is in strijd met wat eerst in het meerderheidsakkoord was opgenomen. Het project wordt zonder overleg aangepast en aan de medebewoners opgedrongen. We zijn koud gepakt,” zegt oppositielid Alexia Bertrand (MR) hierover aan La Capitale.

“Met een percentage van 60 procent sociale woningen overschrijdt de gemeente het vooropgestelde maximum van 30 procent. Die visie strookt niet met het denkbeeld van inwoners over de toekomst van deze wijk, de gewenste diversiteit en de regionale voorschriften,” voegt Etienne Dujardin (MR) daar nog aan toe.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni