| De WTC-torens zouden helemaal ontmanteld worden.

Positief advies voor grondige verbouwing WTC1 en 2

LV
© BRUZZ
15/02/2019

De overlegcommissie stedenbouw is voorwaardelijk positief over het plan om de oude kantoortorens van het World Trade Center in de Noordwijk te verbouwen tot een multifunctioneel complex met woningen en een hotel.

De plannen van architecten Jaspers-Eyers, 51N4E en L'AUC om de WTC-torens uit de jaren zeventig helemaal te ontmantelen en rond de kokers een volledig nieuw complex te bouwen met naast kantoren ook woningen, een hotel en andere functies, zijn goed onthaald door de overlegcommissie.

De verschillende administraties formuleerden wel enkele voorwaarden. Zo wordt erop aangedrongen om het aandeel woningen te verhogen tot 30 procent. Ook de woontypologieën moet herbekeken worden. Bij de opmerkingen op het project dook de vraag op naar meer grote appartementen.

Verder moet bouwheer Befimmo de impactstudie op een aantal punten verfijnen. Het gaat dan onder meer om de locatie van de leverzones en parkeertoegangen en om het eventueel gedeeld gebruik van parkeerplaatsen, overdag voor de kantoren, ’s avonds en in het weekend voor de bewoners.

Volgens zakenkrant L’Echo maakt het project een goede kans om uitverkoren te worden als tweede Vlaams Administratief Centrum in Brussel. De Vlaamse overheid ging na de inhuldiging van het Herman Teirlinckgebouw op Thurn & Taxis op zoek naar een tweede nieuwe thuis. Over enkele jaren zouden de ambtenaren die nu werken in de gebouwen Arenberg, Ellipse en Graaf de Ferraris er terecht moeten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Stedenbouw

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni