| De brug op de Kroonlaan, over de Graystraat

Renovatie brug over Graystraat bijna af: straat komende dagen afgesloten

KVDP
© BRUZZ
14/11/2019

Van vrijdag 15 tot dinsdag 19 november sluit gewestelijk mobiliteitsagentschap Brussel Mobiliteit de Elsense Graystraat deels af om de stellingen aan de brug ter hoogte van de Kroonlaan weg te halen. De renovatie van die brug is ten laatste eind november af, meldt Brussel Mobiliteit.

De brug op de Kroonlaan die de Graystraat overspant werd door Brussel Mobiliteit eerder gecatalogeerd als potentieel gevaarlijk. Eind 2017 begonnen de renovatiewerken aan de brug, maar de werf lag meer dan een jaar stil.

Dat kwam door problemen met de vergunningen. Sinds 2015 is de brug, die in 1880 werd voltooid, beschermd erfgoed, waardoor het allemaal wat trager ging. Begin augustus werd de stedenbouwkundige vergunning afgeleverd en kon Brussel Mobiliteit de werken hervatten.

Op de Kroonlaan werd de reling aan de noordoostelijke kant van de brug intussen teruggeplaatst. In een volgende stap zal Brussel Mobiliteit de Graystraat deels afsluiten van 15 tot 19 november om de stellingen af te breken.

"Vervolgens moeten we nog enkele waterdichtingswerken uitvoeren", aldus Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. "De werken moeten midden of ten laatste eind november af zijn." Dan worden de betonblokken op de Kroonlaan weggehaald, waardoor er een einde komt aan de wegversmalling op de brug die vooral voor bussen, fietsers en voetgangers lastig was.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Stedenbouw , brug , Graystraat , Kroonlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni