| Simulatie van de Silver Tower aan het Sint-Lazarusplein

'Silver Tower' van Ghelamco krijgt vrije baan

EDB
© BRUZZ
11/04/2019

Drie bouwbedrijven die zich in een eerste fase kandidaat stelden om het gebouw te realiseren dat de gewestelijke ambtenaren vanaf 2020 moet herbergen, haken af. Daarmee lijkt de baan vrij voor de Silver Tower, het project van bouwbedrijf Ghelamco.

Nadat de Raad van State het plan om 2.000 Brusselse ambtenaren te verhuizen naar een nieuwe kantoortoren van Ghelamco had geschorst omwille van een fout in de procedure, startte het Gewest een nieuwe procedure voor een openbare aanbesteding.

Nu blijkt dat drie kandidaten die initieel geïnteresseerd waren in de aanbesteding - Befimmo, Immobel en Whitewood - geen project indienden. Dat schrijft Le Soir. Dat is eerder opmerkelijk omdat Befimmo indertijd zelf nog beroep had aangetekend tegen de beslissing van het Gewest om voor het project van Ghelamco te kiezen.

“Wij bevestigen dat we geen project hebben ingediend,” zegt woordvoerder Caroline Kerremans van Befimmo aan BRUZZ. “Maar verder wensen we geen commentaar te leveren.” Ook bij Immobel wordt bevestigd dat zij geen project indienden. "Wij voldoen niet aan de criteria," klinkt het daar.

'De goedkoopste wint'

Volgens Brussels bouwmeester Kristiaan Borret – die de Silver Tower eerder al 'achterhaald nog voor hij gebouwd is' noemde– stelde de nieuwe aanbesteding slechts één eis: de prijs. “De goedkoopste wint,” aldus Borret. “Dat betreur ik als bouwmeester natuurlijk.”

Voorlopig is niet geweten of nog andere kandidaten een project indienden. Volgens Le Soir werd de fase voor het indienen van dossiers vorige vrijdag afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Stedenbouw, Silver Tower, Kristiaan Borret, befimmo, Brussels Gewest

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni