Smet wil kleiner woonproject aan Villa Dewin

© An Devroe
| Villa Dewin in Vorst.

Het bouwproject dat naast Villa De Win in Vorst komt, zal minder oppervlakte innemen en beter geïntegreerd worden in de omgeving. Dat heeft staatssecretaris van Stedenbouw Pascal Smet (one.brussels-SP.A) gezegd tijdens een overlegmoment met de vzw Comité Meunier.

Buurtbewoners, verenigd in het wijkcomité Constantin Meunier, pleiten al jaren voor het behoud van Villa Dewin in de Meyerbeerstraat. Het aanpalende gebouw en het niet-beschermde deel van de tuin verdwijnen mogelijk door de komst van een nieuwbouwproject met 39 appartementen en 41 ondergrondse parkeerplaatsen.

Tijdens een bijeenkomst met het wijkcomité op maandag, heeft Smet geluisterd naar de buurtbewoners en hun bezwaren op vlak van erfgoed- en stedenbouwkundige kwesties en hun alternatieve voorstellen. De staatssecretaris heeft nog geen beslissing genomen, maar hij belooft transparantie rond het beslissingsproces, laat zijn kabinet weten. Ook moet de ontwikkelaar volgens de staatssecretaris rekening houden met de omgeving en een project voorstellen dat minder oppervlakte inneemt en beter wordt geïntegreerd in de wijk.

Ook heeft Smet de uitnodiging om de site in Vorst te komen bezoeken, aangenomen. Het actiecomité reageeert verheugd, want vindt dat een bezoek aan de site met "grote erfgoedwaarde" belangrijk is om de realiteit ter plaatse beter te begrijpen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?