Het de Brouckèreplein

| Het De Brouckèreplein, toen het reclamebord nog actief was.

Toekomst Coca-Colabord onduidelijk: Smet wacht op Stad en Raad van State

KH
© BRUZZ
04/05/2022

Het Coca-Colabord op het De Brouckèreplein mag dan gedoofd zijn, over zijn toekomst heerst nog steeds onduidelijkheid, bleek in het Brussels parlement.

Brussels bekendste reclamebord is sinds september 2021 gedoofd. Het rood-witte licht ging uit in de nasleep van een procedure die staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (One.brussels-Vooruit) was begonnen tegen het bord, dat hij buiten proportie vond. Het bord zelf, waarvoor de vergunning al een tijdje is afgelopen, staat er wel nog steeds.

Over de toekomst van het LED-scherm bestaat nog steeds onduidelijkheid, bleek maandag in het parlement. Smet antwoordde daar op vragen van parlementslid Geoffroy Coomans (MR).

“Coca-Cola heeft een beroep tot schorsing en nietigverklaring ingediend tegen de beslissing van de regering (...). We wachten op het rapport van de auditeur en de beslissing van de Raad van State voor we nieuwe maatregelen nemen tegen Coca-Cola,” zegt Smet.

Kunstwerk

“Als het scherm blijft staan, zullen we de klassieke procedure volgen, die erin bestaat een proces-verbaal op te stellen en het parket op de hoogte te brengen. We verplichten [Coca-Cola] dan om het bord te verwijderen en het dak in zijn oorspronkelijke staat te herstellen en leggen een administratieve boete op.”

Daarnaast wacht Smet ook nog op de plannen van de Stad Brussel voor het Hotel Continental, het erg zichtbare gebouw waarop het paneel zich bevindt. “Alles hangt daarvan af. Wil de Stad de technische installatie op het dak behouden (Smet had eerder een opening gelaten voor de plaatsing van een kleiner en stijlvoller paneel, red.) of wil ze een kunstwerk? Die beslissing is nog niet gevallen, maar we wachten erop.”

Een beeldengalerij met beelden van het oude plein, met onder meer de neonreclame voor Coca-Cola, en een achtergrondstuk over de reclame op het plein vind je hier.

brouckere.jpg

| Het Brouckèreplein, met gedoofd bord.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Stedenbouw , coca-colabord , De Brouckèreplein , reclame , reclamebord , Hotel Continental , Pascal Smet

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni