Protest tegen de bouw van een gevangenis op de Keelbeeksite in Haren
© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ | Het protest tegen de bouw van een gevangenis op de Keelbeeksite in Haren blijft duren, en ook de hoorzittingen van de Raad van State over de kwestie slepen aan.

Uitspraak in zaak megagevangenis Haren met maanden uitgesteld

TD
© Belga
27/03/2019

De voorzitster van de 15e kamer van de Raad van State heeft dinsdag in de zaak rond de megagevangenis in Haren een technisch probleem ter sprake gebracht bij een van de vragen van de promotoren. In de loop van de volgende maanden zal daarom een bijkomende zitting gehouden moeten worden om dit probleem te bespreken. De voorzitster wacht tevens op een bijkomend rapport van het auditoraat van de Raad van State.

Inwoners van Haren en verscheidene organisaties willen dat het project wordt geannuleerd en hebben daarom een verzoek tot nietigverklaring ingediend bij de Raad van State. Op 18 januari had de auditeur van de Raad van State een negatief advies gegeven voor de megagevangenis van Haren.

De stedenbouwkundige en de milieuvergunning toegekend aan Cafasso, het consortium verantwoordelijk voor de financiering, bouw en het beheer, zou geannuleerd moeten worden. De gevangenis is een van de sluitstukken van het gevangenisbeleid van minister van Justitie Koen Geens.

De instelling moet plaats bieden aan 1.190 gedetineerden, verspreid over acht kleinere gebouwen, en moet de verouderde ­gevangenissen van Vorst, Sint-Gillis en Berkendaal vervangen. De bouw had eigenlijk al in het voorjaar van 2015 moeten beginnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Haren, Stedenbouw, Gevangenis Haren, Raad van State, keelbeeksite

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie