Vergunning modernisering WTC-torens is rond

© Befimmo
| Simulatiebeeld van het ZIN-project.

De vergunning van het Brussels gewest voor het ZIN-project, dat de herontwikkeling omvat van de torens WTC I en WTC II in de Brusselse Noordwijk, is rond.

Het project van vastgoedvennootschap Befimmo, dat ontworpen werd door het architectenteam 51N4E, Jaspers-Eyers Architects en l'AUC, omvat 72.500 vierkante meter kantoren, 5.000 vierkante meter coworking, 111 appartementen, 240 hotelkamers, sportruimtes, vrijetijdsruimtes, horeca en handelszaken. De invulling varieert per verdieping waardoor een lasagne-structuur ontstaat die uniek is, klinkt het.

Het ZIN-project moet zo een referentieproject voor de omvorming van de Noordwijk worden. "ZIN weerspiegelt hoe we de Noordwijk verder gaan ontwikkelen: een multifunctioneel district op mensenmaat met veel aandacht voor intrigerende architectuur, kwalitatieve en duurzame woningen, veel publieke ruimte en plaats voor natuur. We gaan hier nieuw stadsweefsel creëren en er een toekomstgericht stadsdeel van maken om te wonen, te werken, te ontspannen en naar school te gaan", zegt staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (one.brussels).

Op het vlak van energiezuinigheid en circulair bouwen moet ZIN eveneens een voorbeeldproject worden. Meer dan 95 procent van alle materialen en bestaande voorzieningen wordt behouden, gerecupereerd of gerecycleerd.

Momenteel worden de WTC-torens ontmanteld, om daarna opnieuw ingericht en aangekleed te worden. Afgelopen week werden de afbraakwerken stilgelegd omdat de regels van 'social distancing' niet gerespecteerd werden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?