Vervoort geeft aanzet voor werken Frame op nieuw mediapark

TRO
© BRUZZ
06/07/2021
Updated: 06/07/2021 18.27u

De eerste spade ging dinsdag de grond in voor het nieuwe Frame-gebouw op het mediapark aan de Reyerslaan. In het gebouw zullen tv-zender BX1, een coworkingruimte en een bedrijvencentrum gericht op de mediasector een plaats krijgen.

Frame moet het visitekaartje van het nieuwe mediapark aan de Reyerslaan worden. Het gebouw zal 7 verdiepingen tellen en 8.157 vierkante meter kantoorruimte beslaan. Tijdens de officiële start van de werken zei minister-president Rudi Vervoort (PS) dat “het begin van de bouw van Frame een belangrijke stap is in de ontwikkeling van het mediapark". Op dat park krijgt ook het nieuwe gebouw van de VRT en RTBF een plaats.

Het ontwerp van dat laatste gebouw werd een aantal werken geleden gepresenteerd. Gelijktijdig werd een nieuw richtplan van aanleg voor de volledige site van het mediapark aangekondigd. Daarin is meer ruimte voor groen en openbare ruimte voorzien ten koste van woningen. "Dit stedenbouwkundig project van het Brussels Gewest zal de huidige, gesloten site van de Vlaamse en Franstalige openbare omroepen transformeren tot een echte Brusselse wijk", aldus minister-president Rudi Vervoort. "Een open wijk, opgebouwd rond een groot openbaar park van 9,5 hectare en de toekomstige nieuwe gebouwen van de VRT en de RTBF."

Frame

Simulatiebeeld van Frame.

Op de realisatie van die andere gebouwen is het nog even wachten, maar Frame moet in 2023 al af zijn. In het gebouw zal onder meer BX1, de Franstalige collega's van BRUZZ, een plaats krijgen. De Franse Gemeenschapscommissie trekt 4,5 miljoen euro uit voor de integratie van de lokale stadsomroep. Maroun Labaki, voorzitter van de raad van bestuur van BX1, onderstreepte dat “Frame het symbool – en het instrument – van alle ambities van BX1 zal zijn."

Verder wordt er 16 miljoen euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het project gestoken. Naast BX1 komt er een coworkingruimte en een bedrijvencentrum die zijn gericht op de mediasector.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni