Een bmx'er op de scheidingsboog van de Suzan Danielbrug

| Een bmx'er op de scheidingsboog van de Suzan Danielbrug.

Wandelaars en fietsers op scheidingsboog Suzan Danielbrug: 'Levensgevaarlijk'

NL
© BRUZZ
27/10/2022

Brusselaars vinden hun weg naar de nieuwe Suzan Danielbrug aan Thurn & Taxis, maar sommigen wagen zich ook op de scheidingsboog tussen het voetpad en de busstrook. “Levensgevaarlijk,” reageert Brussel Mobiliteit.

Na skaters verkennen ook wandelaars en bmx’ers de boog die het voetpad van de busstrook op de Suzan Danielbrug scheidt. Een lezer mailde BRUZZ een foto van een drietal dat op de boog wandelt en een van onze medewerkers spotte er een bmx’er.

“Die scheidingsboog is niet gemaakt om op te wandelen of fietsen. We vinden het jammer dat dat gebeurt,” reageert Brussel Mobiliteit.

De mobiliteitsbeheerder van het Gewest raadt het ten zeerste af om de boog te beklimmen: “Dat is levensgevaarlijk. Op de weg naast de boog rijden bussen. Als iemand valt, kan een buschauffeur daar niet op anticiperen, want die verwacht zich daar niet aan.”

Volgens Beliris, de projectbeheerder die de brug bouwde, zijn er geen wijzigingen voorzien om mensen te ontraden om de boog te beklimmen. “Het is vergelijkbaar met mensen die over treinsporen lopen. Ze weten dat het gevaarlijk is en niet mag, maar doen het toch,” zegt woordvoerster Eline De Swaef.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni