Brusselse striproute breidt uit naar Haren

© Arnaud Pinxteren
| Drie weken geleden werd de fresco van stripfiguur Tamara ingehuldigd in Laken.

Het stripparcours van de stad Brussel krijgt in de komende twee jaar een uitbreiding van acht nieuwe fresco's in de deelgemeente Haren. De nieuwe stripmuren komen tot stand via een participatief proces met de Harenaren.

Vandaag vinden de toeristen enkel stripmuren terug in de centrale wijken van Brussel, maar het parcours trekt met de uitbreiding naar Haren voor het eerst weg uit het centrum van de stad. In totaal komen er acht nieuwe fresco's en daarvoor zijn de eerste vier locaties al vastgelegd.

Er komen twee stripmuren in de Verdunstraat en twee in de Parochiestraat. De auteurs van de stripreeks Stoppeltje, Pierre Bailly en Céline Fraipont, hebben bovendien al hun interesse getoond om een muurschildering te ontwerpen die "de weg naar school" zal uitbeelden.

Inspraak van bewoners

De creatie van de nieuwe stripmuren wordt een participatief proces waarbij ook de inwoners van Haren actief betrokken worden. Ze zullen mee bepalen welke thema's er aan bod komen op de fresco's. Die zullen op vraag van de Harenaren alvast kleurrijk zijn.

"De bewoners gaven ons een reeks plaatsen en thema's die ze afgebeeld wilden zien", legt Brussels schepen van Stadsvernieuwing Arnaud Pinxteren (Ecolo) uit. "Er zullen ontmoetingen worden georganiseerd tussen de auteurs en de bewoners om een samenhangend artistiek parcours te creëren dat de rijkdom en geschiedenis van dit deel van de stad in de verf zet."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?