Make-over Beursschouwburg mogelijk, maar volgende regering beslist

© Pascal Smet via Twitter

De haalbaarheidsstudie voor de aanpassingen aan de Beursschouwburg is gisteren voorgesteld. Daaruit blijkt dat de voorgestelde ingrepen voor het gelijkvloers en de verplaatsing van het café technisch mogelijk zijn. De uitwerking ervan is wel een beslissing van de volgende regering.

Toen de haalbaarheidsstudie in mei besteld werd, wou men de Beursschouwburg meer openen naar de straatkant. “Zodra het mooi weer is, komt nu geen kat meer naar het café omdat dat een donker hol is." zei directeur Tom Bonte daar toen over.

Daarom zou het Beurscafé naar de voorkant van het gebouw gehaald worden en wou men ook het gelijkvloers opnieuw aanpakken. Die aanpassingen blijken nu dus allemaal mogelijk.

"Met de studie is een voorzet gegeven voor de volgende legislatuur" klinkt het bij het kabinet van Minister Smet (SP.A). "Het was altijd de bedoeling dat deze legislatuur de haalbaarheid zou testen, en dat daar dan in de volgende legislatuur verder mee moet gegaan worden." Het is ook aan de volgende ploeg om het budget vrij te maken.

De totale kost van het project wordt geraamd op 3,5 miljoen euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?