| Villa op de Lenniksebaan in Dilbeek.

Brusselaar krijgt werkstraf voor inbraak in Dilbeekse 'spookvilla'

© Belga
01/04/2020

Een 25-jarige man is woensdag veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. Hij had in oktober 2018, net als veel andere Brusselse jongeren in die periode, geprobeerd in te breken in een leegstaande villa in Dilbeek. Zij waren gelokt door een hardnekkig gerucht dat er in de woning veel geld te rapen valt. Dat gerucht werd toen door de politie en de eigenaar van de villa ten stelligste ontkracht.

De lokale politie van Dilbeek pakte in die periode meer dan 80 mensen op die gelokt waren door de verhalen over de 'spookvilla'. Die geruchten waren ontstaan nadat er in oktober enkele jongeren betrapt werden die er zo'n 850 euro hadden buitgemaakt.

De 25-jarige jongeman die woensdag terechtstond, werd opgepakt op 11 oktober 2018. Toen de politie die dag aan de villa aankwam, kon ze nog twee verdachten klemrijden die waren gevlucht in een bestelwagen. Die bleken in het bezit van een aanzienlijke geldsom. De 25-jarige jongeman kon toen ontkomen maar werd later opgepakt. Hij gaf toe dat hij had ingebroken en geld had gestolen uit de villa.

Bij verstek was de twintiger veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar maar nadat hij was opgepakt, tekende hij verzet aan tegen dat vonnis. Op verzet heeft de rechtbank hem nu een werkstraf van 120 uur opgelegd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Veiligheid, Dilbeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni