Drie metrostations krijgen perronwanden tegen 2025

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 18 januari 2022

Tegen begin 2025 krijgen drie metrostations zogenaamde 'perronwanden'. Het gaat om de stations Erasmus, Eddy Merckx en COOVI. Dat zegt woordvoerster van de MIVB An Van hamme in een interview met BRUZZ.

Om te voorkomen dat mensen in de toekomst nog op de metrosporen belanden wil de MIVB geleidelijk aan perronwanden installeren in de metrostations. Eind 2024 worden de eerste geplaatst in drie stations: Erasmus, Eddy Merckx en COOVI.

Toch benadrukt woordvoerster An Van hamme dat de automatisering van de metro en het incident van vorige week - waarbij een vrouw op de sporen belandde na een duw in de rug - los staan van elkaar.

"De automatisering van de metro is sowieso een beslissing van de regering. Er komt een teststuk in drie stations, maar dat staat los van het incident van vorige week. Dit was een geïsoleerd geval, gelukkig maar."

"Als we perronwanden plaatsen, dan is het onder andere belangrijk dat alle metrostellen er hetzelfde uitzien. De deuren moeten op dezelfde plekken staan bijvoorbeeld. Op dit moment rijden verschillende metro's rond."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?