RainbowAmbassador Hilde De Greef: 'LGBTQIA+-ouderen worden vaak vergeten'

© BRUZZ
18/05/2022

De Belgian Pride komt eraan en dat betekent drukke dagen voor Hilde De Greef van RainbowHouse. De Greef zal zoals elk jaar aanwezig zijn op de parade, maar deze keer ook in haar nieuwe rol als RainbowAmbassador. Dat is iemand die opkomt voor LGBTQIA+-ouderen. Want zij zijn vaak een vergeten groep binnen de gemeenschap, zegt De Greef.

“Als we ouder worden en meer gebruik maken van dienstencentra zien we dat meer en meer mensen terug in de kast kruipen,” klinkt het, “want ze hebben schrik voor de medebewoners.” De Greef en haar mede-RainbowAmbassadors willen daarom een meer LGBTQIA+-vriendelijke omgeving creëren in deze centra.

Er is duidelijk veel vraag voor dit soort initiatieven, want het RainbowHouse is toe aan een uitbreiding. Die krijgt het ook met Grands Carmes, de nieuwe queer-ruimte in hartje Brussel. Grands Carmes zal bestaan uit een medisch huis, een groot deel voor verenigingen en ook een bar. “De twee sites zijn even belangrijk, we zullen ons dus een beetje moeten verdelen,” legt De Greef uit.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni