Karen Torosyan na zijn tweede Michelinster: 'Voor altijd toegewijd aan mijn vak'

Renée Vervaet
© BRUZZ
14/03/2023

"Een toonbeeld van vakmanschap. Hij brengt oude recepten tot leven met een eigen oog voor detail. En hij weet de emoties die hij in zich heeft over te brengen naar een bord." Dat waren de lovende woorden van de jury van de Michelingids voor Karen Torosyan, de topchef van het restaurant Bozar. Die kreeg maandag een tweede Michelinster, maar stond vandaag weer gewoon achter de potten en pannen, temidden van zijn personeel.

"Dit is een van de mooiste dagen van mijn leven", verklaarde chef Karen Torosyan maandag na het ontvangen van zijn tweede Michelinster. "Ik heb altijd al gedroomd van de 'haute gastronomie', maar dat was voor mij niet vanzelfsprekend." De van oorsprong Armeense chef is 25 jaar geleden in België aangekomen zonder een woord Frans te spreken. "Wij chefs zijn een ras apart en we worden gevormd met harde hand."

Van afwasser in een brasserie werkte Torosyan zich op tot een gelauwerde chef aan het hoofd van het Bozar-restaurant.

Toch is Torosyan niet het soort man bij wie het succes snel naar het hoofd zal stijgen."Wij zijn hier allemaal eenvoudige koks. Ik zal tot mijn laatste dagen toegewijd blijven aan mijn vak. Het mooiste vak ter wereld."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel-Stad , Resto & Bar , Michelinster , Michelingids , sterrenchef , Karen Torosyan , bozar restaurant , twee sterren , gastronomie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni