Radio Guido: 'Alle thema's die in Brussel belangrijk zijn komen hier ter sprake'

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 10 augustus 2023

Afgelopen zomer reed hij nog vrolijk rond door Anderlecht. Dit jaar houdt de caravan van Radio Guido vier weken lang halt op het Dapperheidsplein in het centrum van de gemeente. In de schaduw van de kerktoren komen buurtbewoners en lokale verenigingen samen om te eten, sporten, spelen én muziek te maken.

"We willen hier laten zien wat Anderlechtse verenigingen en buurtbewoners allemaal ondernemen", zegt Sarah Van Ransbeeck van de gemeentelijke cultuurdienst. Dat doen ze aan de hand van een uitgebreid programma. Zo staan er vandaag een initiatie zeefdrukken en een fietsherstelatelier op de planning. "We willen gewoon een chille plek creëren waar iedereen zich welkom voelt."

Dat is alvast gelukt volgens Gert en Johan, twee buren uit de wijk die met trots hun zeefdrukwerken laten zien: "Hier staat geen kleur, taal of achtergrond op. Iedereen kan dit komen doen."

Zin gekregen in wat creativiteit en een streepje muziek? Dan kan je nog tot 2 september terecht op het Dapperheidsplein bij Radio Guido.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?