Average Rob: 'Tout Bien Pils is ontstaan bij een frietje met een frikandel speciaal'

Lis Vanheule
© BRUZZ
24/08/2023

Average Rob, oftewel Robert Van Impe, is naast YouTube-fenomeen en Ironman-atleet ook bierbrouwer. Zijn bier Tout Bien Pils is al even beschikbaar in blik, maar sinds woensdagavond ook uit vat te tappen: "Een echte mijlpaal. Mensen vroegen me al langer wanneer ze een versgetapt Tout Bien-pilsje konden proeven", aldus Van Impe.

Robert Van Impe heeft er al een drukke zomer opzitten, want naast YouTube-filmpjes maken – waarin hij onder meer een Ironman volbrengt – schuimde hij ook verschillende festivals af met Omdat Het Kan Soundsystem. Zo MC'de Van Impe op Rock Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop.

Toch viel één van de leukste momenten van de zomer voor Van Impe misschien wel woensdagavond, wanneer er voor het eerst een Tout Bien Pils van het vat geproefd kon worden op een afterwork in Plein Publiek aan de Kunstberg.

Een droom

"Ik had al jaren de droom om een eigen bier op de markt te brengen, maar het was pas toen ik die droom vertelde aan een vriend bij het eten van frietjes met een frikandel speciaal, dat de bal aan het rollen ging. Die vriend deelde mijn droom en maakte de daaropvolgende dag een afspraak bij een bierbrouwer", aldus Van Impe.

"We verkochten ondertussen al meer dan 1,5 miljoen blikjes van onze pils en denken er zelfs aan om ook non-alcoholisch bier of zelfs een rouge op de markt te brengen", meent Van Impe.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie