Vanhengel (Open VLD) over onderwijsminister: ‘Weyts of Francken is wereld van verschil’

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 3 oktober 2019
Updated: 03-10-2019 - 14:20

Oud-minister van Financiën in de Brusselse regering en huidig ondervoorzitter van het Brussels parlement Guy Vanhengel (Open VLD) was vandaag te gast in ons radioprogramma A La Carte. Daarin gaf hij onder meer zijn mening over de nieuwe Vlaamse onderwijsminister. “De keuze voor Weyts begrijp ik niet goed. Ik heb hem daar nooit mee geassocieerd. Maar goed, we zullen zien wat hij ervan bakt", zegt hij in de video hierboven.

Vanhengel (Open VLD) kwam ook nog even terug op de breuk tussen de Brusselse en de Vlaamse liberalen. Tussen beide afdelingen ontstond deze zomer onenigheid tijdens de onderhandelingen voor een nieuwe Brusselse regering.

Sven Gatz besliste toen tegen de visie van de partijtop in te gaan en zonder de Franstalige liberalen van de MR mee aan tafel te gaan zitten. Voorzitter Gwendolyn Rutten nam hem daarna zijn bevoegdheden in de Vlaamse regering af. Maar de plooien lijken ondertussen gladgestreken.

In het nieuwe regeerakkoord van de Vlaamse regering is het luik over huisvesting opgebouwd rond de afschaffing van de woonbonus. In ruil daarvoor worden wel de registratierechten verlaagd van 7 naar 6 procent.

Maar volgens Vanhengel koppel moet je daar ook een vrijstelling tot een bepaald bedrag aankoppelen, zoals in Brussel het geval is. "Alleen dan kan je de mensen die een eerste woning kopen een duwtje in de rug geven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?