Nieuw stadstuintje voor garage: 'Ik wil de plaats van de auto in vraag stellen'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 14 september 2020

In de Madeliefjesstraat in Schaarbeek is er een nieuw stadstuintje opgedoken op een parkeerplaats. Met het tuintje wil initiatiefnemer Marc De Spiegeleer de plaats van de auto in de stad in vraag stellen. "Het idee is om mensen te doen nadenken over het gebruik van de openbare ruimte."

Schaarbekenaar Marc De Spiegeleer heeft een garage, maar geen auto. Op de plek voor de garage heeft De Spiegeleer een stadstuintje ingericht. "Ik heb wel een bakfiets, daarom heb ik twee aparte plantenbakken gezet, met middenin net genoeg plaats zodat ik er met mijn bakfiets door kan", vertelt hij.

De Spiegelaar liet zich inspireren door een gelijkaardige stadstuin in Schaarbeek die in juni aangelegd werd. De gemeente liet de stadstuin weghalen. "Als ze de bakken willen weghalen, doen ze dat maar. Daar draait het niet om", aldus De Spiegeleer. "Ik wil gewoon dat de zaken in beweging worden gezet en dat de overheid begint na te denken over het gebruik van de openbare ruimte."

Met het nieuwe stadstuintje wil De Spiegeleer zien "of het mogelijk is om straten opnieuw meer leven te geven." "Ik wil de plaats die de auto inneemt in de stad in vraag stellen", vertelt de Schaarbekenaar nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?