In Laken is een nieuw woningcomplex ingehuldigd. Het Woningfonds geeft er plaats aan 300 gezinnen. Het is een deel van een volledig nieuwe wijk. Er komen ook twee winkels, een kinderdagverblijf en een rusthuis. Bedoeling is dat de woningen binnen twee jaar klaar zijn. De verkoopprijzen variëren tussen 174.000 en 360.0000 euro, al moet je daar 6% btw bijrekenen.

Het project Steyls-Delva komt tussen de Emile Delvastraat en de Steylsstraat, op het voormalig industrieterrein "Fourcroy". Drie nieuwe straten zullen worden overgedragen aan de stad Brussel en zullen gemeentelijke straten worden: de Ontvoogdingsstraat, de Gelijke Rechtenstraat en de Eliane Vogel-Polskystraat, advocate en feministisch activiste.

Het Woningfonds biedt momenteel 199 passiefwoningen en 184 parkeerplaatsen te koop aan. Bij de tweede fase van het project zullen, vanaf 2023, 95 passiefwoningen en 75 extra parkeerplaatsen te koop worden aangeboden op hetzelfde terrein. Elke woning, die bestaat uit 1 tot 4 slaapkamers, heeft een terras en een fietsstaanplaats. De oppervlaktes variëren van 64 m² (appartement met 1 slaapkamer) tot 163 m² (appartement met 4 slaapkamers).

De woningen zijn bestemd voor gezinnen die voldoen aan de voorwaarden voor het afsluiten van een lening bij het Fonds, dat wil zeggen gezinnen met een laag, bescheiden en middelgroot inkomen. Bovendien zal het Fonds een aangepaste hypothecaire lening kunnen aanbieden, eventueel met uitstel van betaling voor een deel van de prijs, zodat ze de aankoop van hun woning over een langere periode kunnen financieren. Tot nu toe zijn er al kopers gevonden voor 68 woningen. Daarnaast hebben 60 kopers al een hypothecaire lening kunnen afsluiten bij het Woningfonds.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni