— Brussel kiest in jouw gemeente

Vorst

'Installeer fietslift tussen Laag- en Hoog-Vorst'

Vier Nederlandstalige kandidaten uit Vorst gingen donderdagmiddag live in debat bij BRUZZ. Ze hadden het onder meer over mobiliteit, en die aanleiding greep Emmanuel Boodts (CD&V) aan om te pleiten voor een fietslift langs het Park van Vorst.

“De renovatie van het park is een gelegenheid om na te denken over een soort rolband voor fietsers. Zo zetten we meer mensen aan om zich met de fiets te verplaatsen tussen Laag- en Hoog-Vorst", klonk het bij Boodts (CD&V).

Het was de Noorse stad Trondheim die in de jaren negentig als allereerste uitpakte met een fietslift. Tien jaar geleden wilde mobiliteitsminister Pascal Smet (SP.A) er ook installeren op de Kunstberg en de Kruidtuinlaan, maar die aankondiging werd nooit concreet.

“Ik vind het een schitterend idee”, reageert Esmeralda Van den Bosch (Groen), die meteen ook wel de verwachtingen tempert. “We moeten de mensen geen blaasjes wijsmaken. De middelen zijn beperkt dus moeten we onze prioriteiten goed kiezen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?