Hoewel veel reizigers met hun koptelefoon zelf de muziek kiezen waar ze naar luisteren, voorziet ook de MIVB de metrostations van melodieën. "De muziek kiezen we niet zelf, daarvoor schakelen we de hulp in van een gespecialiseerd bedrijf," vertelt An Van hamme, woordvoerster van de MIVB, aan BRUZZ. Wel geeft het vervoerbedrijf richtlijnen mee.

Na negen uur weerklinkt er klassieke muziek in de stations van de MIVB en tijdens de spits hoor je vooral popmuziek en hits van vroeger en nu. Dat zijn de richtlijnen die de MIVB geeft aan een extern bedrijf dat hen de playlists aanlevert.

"Muziek is natuurlijk subjectief, maar wij krijgen weinig klachten," vertelt Van hamme. "Het merendeel van de liedjes die je bij ons hoort zijn Engels, maar af en toe ook Nederlands, Frans of zelfs Italiaans, Spaans en Portugees."

Brusselse artiesten

Bij albumreleases van Brusselse artiesten zoals Angèle of Stromae deed de MIVB in het verleden ook al acties waarbij de volledige albums van de artiesten gespeeld werden in de metrostations.

Bij het uitkomen van de plaat Multitude van Stromae kon je zelfs de bijbehorende kunstinstallatie Mirror Multitude bewonderen in het metrostation van Rogier.

Meest gedraaide plaat

De afgelopen weken was de meest gedraaide plaat in de metrostations Sacrifice van Canadese muzikant The Weeknd. "Binnenkort komt The Weeknd ook naar het Koning Boudewijnstadion en dan zullen we zijn muziek ook voor en na het concert in de stations draaien om de fans in de stemming te brengen," wist An Van hamme ons nog te vertellen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni