— Brussel kiest

Brussels Parlement

One.brussels stelt lijst en programma voor: 'Inzetten op sterker Gewest'

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019

Pascal Smet (SP.A) en partijgenoot Hannelore Goeman hebben het programma en de kandidaten voor de lijsten van one.brussels voorgesteld. Ze gaan niet alleen voor één stad, in de plaats van de 19 Brusselse gemeenten, één politiezone en één OCMW, maar willen ook op andere domeinen inzetten op een sterker Gewest.

Zo wil one.brussels één Brussels stedelijk publiek onderwijsnet, dat ook tweetalig onderwijs kan inrichten, en één loket waar ouders terecht kunnen voor kinderopvang of een onthaalouder. Dat loket kan doorverwijzen naar het Nederlands- of Franstalige, maar ook naar het tweetalige aanbod.

Dat bleek op het kickoff-congres van one.brussels - sp.a in Thurn & Taxis, waar de respectievelijk Brusselse en Vlaamse lijsttrekker Pascal Smet en Hannelore Goeman het programma en de lijsten voorstelden.

"One.brussels staat voor meer dan de noodzaak om naar één stad te gaan. Het gaat over een stad die er is voor haar inwoners, die er is voor iederéén. Met efficiënt bestuur en meer diensten in de wijken," aldus Pascal Smet.

"Het gaat ook over één mobiliteitspolitiek waarmee we meer plaats geven aan fietsers, voetgangers en schone lucht en een eengemaakte visie op stadsontwikkeling in de plaats van 19 dorpsvisies." 

Onafhankelijken

Bijna de helft van de kandidaten zijn onafhankelijk en hebben geen partijkaart.

De lijst voor het Brussels Gewest wordt getrokken door Smet, gevolgd door Els Rochette (onafhankelijk), directrice bij Globe Aroma.

Op drie staat de huidige ondervoorzitter van het Brussels parlement, Fouad Ahidar, gevolgd door Hilde Sabbe (onafhankelijk), journaliste, activiste en tot voor kort lid van Be.one van Dyab Abou Jahjah. Molenbeeks gemeenteraadslid Saliha Raiss vervolledigt de top vijf.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?