— Brussel kiest in jouw gemeente

Schaarbeek

Denis Grimberghs stopt na 30 jaar met actieve politiek

© BX1
| Grimberghs startte zijn politieke carrière in 1988.

Denis Grimberghs, bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen nog lijsttrekker voor CDH in Schaarbeek, zal niet in de nieuwe gemeenteraad zetelen. Hij laat weten dat hij zich terugtrekt uit de actieve politiek. ‘Ik wil mij op een andere manier politiek engageren.’

Tot oktober was Grimberghs nog schepen voor Financiën en Mobiliteit in Schaarbeek. Maar zijn partij werd na een tegenvallend resultaat, zo’n 7 procent van de stemmen, naar de oppositiebanken verwezen. “Ik wil het roer overlaten aan een nieuwe generatie politici, die op een constructieve manier oppositie zullen voeren,” zegt hij aan La Capitale.

De ex-schepen blijft wel lid van de CDH. “Ik wil me op een andere manier politiek engageren en actief blijven in het middenveld” zegt hij.

Grimberghs startte zijn politieke carrière in 1988 als kabinetschef van Jean-Louis Thys, van het toenmalige PSC. In 1991 werd hij kamerlid en nam hij deel aan de installatie van de eerste Brusselse kabinetten bij het ontstaan van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in 1989.

In 2012 werd hij schepen in Schaarbeek. Hij was toen ook voorzitter van de raad van bestuur van de gewestelijke ontwikkelingsmaatschappij Citydev, een post die hij opgaf om zich te concenteren op de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?