Charles Picqué (PS), voorzitter Brussels Parlement

| Charles Picqué (PS)

Bevoegdheden schepenen in Sint-Gillis bekend

© BRUZZ
01/12/2018

Wie er in Sint-Gillis in het volgende schepencollege zal zetelen, was al bekend, net als de bevoegdheden van de drie groene schepenen. Na lang onderhandelen zijn ook de bevoegdheden van de PS-schepenen bekend.

Burgemeester Charles Picqué blijft bevoegd voor onder meer Burgerlijke Stand en Bevolking, Communicatie, Patrimonium en Politie, weet La Capitale. Cathy Marcus behoudt haar huidige portefeuille bestaande uit Sociale Zaken, Huisvesting, Regie voor Grondbeleid, Sport, Personeel, Archief en Europese Programma’s.

Huidig OCMW-voorzitter Jean Spinette wordt schepen van Onderwijs, Financiën, Sociale Promotie Preventie, Juridische Zaken en krijgt de Voogdij van het OCMW. Nieuwkomer in het college Myriem Amrani neemt de plaats van Spinette in als OCMW-voorzitter.

De bevoegdheid over het Kleine Kind en Openbare Gezondheid behoudt huidig en toekomstig schepen Yasmina Nekhoul. Daarnaast worden haar bevoegdheden uitgebreid met Openbare Netheid en de Noord-Zuidsamenwerking.

Naast zijn huidige bevoegdheden over Sociale Cohesie, Tewerkstelling en Vorming, krijgt Thierry Van Campenhout Toerisme, Plaatselijke Activiteiten en Stedelijk Beleid.

Nederlandstalige kant

Aan Nederlandstalige kant wordt Willem Stevens (SP.A) bevoegd voor Wijkcontracten, Stadsvernieuwing, Informatica en Jeugd. Zijn huidige bevoegdheden van Nederlandstalige Aangelegenheden, Duurzame Ontwikkeling, Gemeentelijk Eigendom en Energie moet hij doorgeven aan de tweede Vlaamse schepen, Jos Raymenants (Groen).

Bij Ecolo krijgt toekomstig eerste schepen Catherine Morenville Mobiliteit, Openbare Werken en Stedenbouw. Mohssin El Ghabri wordt schepen van Cultuur, Economische Ontwikkeling en Dierenwelzijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Kiest 2018: Sint-Gillis, Charles Picqué, Willem Stevens, Jos Raeymenants

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni