© Photonews | Sterrenchef Christophe Hardiquest.

Christophe Hardiquest vormt sterrenzaak Bon Bon om tot klein, exclusief restaurant

Glodie Mungaba
© BRUZZ - Belga
20/07/2022

Na de sluiting van zijn gastronomisch tweesterrenrestaurant 'Bon Bon', gaat chef Christophe Hardiquest half november op dezelfde plek een kleiner restaurant openen, met slechts 22 plaatsen.

Terwijl hij het hoofdstuk 'Bon bon' eigenlijk eind juni helemaal wilde afsluiten, heeft Christophe Hardiquest uiteindelijk besloten om de resterende aandelen van zijn voormalige restaurant op te kopen.

De Brusselse topchef wil er nu een exclusief restaurant openen met maar 22 zitplaatsen. "Het zal een ander concept zijn op basis van wijn, en ook een nieuwe naam hebben we al," legt hij uit.

De werkzaamheden beginnen half augustus en de zaak zou half november open moeten, dit elke avond en op vrijdagmiddag.

België en Frankrijk

Christophe Hardiquest zal ook zijn tijd verdelen tussen België en Frankrijk, want vanaf 3 augustus zal hij een ander restaurant 'Mère Germaine' overnemen. Het restaurant is gelegen in Châteauneuf-du-Pape (de Côtes du Rhône in Frankrijk). "Ik zal fysiek aanwezig zijn in Châteauneuf. Het is een partnerschap dat ik op lange termijn zie. Het gaat om een paar jaar. Maar vanaf nu zal ik mijn tijd verdelen tussen België en Frankrijk," verklaart hij.

In "Mère Germaine" zullen verschillende menu's worden aangeboden, die vooral groenten bevatten maar ook intelligente proteïnen, zoals Christophe Hardiquest ze graag noemt. Geen Belgisch tintje volgens hem, want hij wil de identiteiten tussen zijn twee projecten scheiden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie