1842 Resto Damn good coffee 1
Review
Score: 3 op 5

Damn Good Café: de naam zegt het helemaal

Michel Verlinden
© BRUZZ
28/04/2023

Schijnbaar verdwaald in een commercieel niemandsland in de Sint-Jan Nepomucenusstraat heeft Damn Good Café alles in zich om een ijkpunt te worden in de stad. Met speciale koffies en zelfgemaakte sand­wiches ligt de focus op een heerlijke smaak.

Het leven van de heilige Johannes Nepomuk, door de katholieke Kerk erkend als martelaar, eindigde niet zo fraai. Hij werd gemarteld – in brand gestoken – en daarna zwaar verbrand in de Moldau gegooid. Toch werd, zo leert Wikipedia ons, deze in de 14e eeuw in Bohemen geboren priester de beschermheilige van alle mensen die iets met water te maken hebben – of het nu gaat over schippers, sluiswachters en zelfs priesters.

Als er bij Damn Good Café al sprake is van water, dan is het het water dat wordt toegevoegd aan de gemalen bonen om koffie te maken. Het café werd geopend door een kwartet dat van Belga & Co komt, en de kwaliteit van de kopjes koffie, en van al het andere op de kaart, is verrassend. De koffie is trouwens een 'specialty coffee' van Way Coffee Roasters, een koffiebrander uit Gent die barst van het talent.

De kwaliteit van de kopjes koffie, en van al het andere op de kaart, is verrassend

De Iced Americano (3,20 euro) is er alvast een bewijs van: subtiel in de mond, met een aangename en fruitige bitterheid. In een ander smaakpalet vermelden we graag de Chai latte (4,50 euro) met een uitgesproken kurkumasmaak. Maar je moet hier vooral zijn voor het mooie aanbod van zelfgemaakte broodjes. De Tony (12,50 euro) bijvoorbeeld. We krijgen zelfgebakken brood in de vorm van een soort zachte sandwich, die doet denken aan briochebrood, maar knapperiger. Op de sandwich liggen pulled pork, een plakje ham, zoetzure augurk, emmentaler en een snuif Belgische Bister-mosterd. Op papier lijkt de combinatie pulled pork-ham te veel van het goede … maar in de mond is dat niet het geval. De dubbele smaak is net heerlijk.

De veganistische versies – het brood zelf is sowieso veganistisch – met gehakte champignons, koolsalade, gebakken uien, pindasaus … (8,50 euro) zijn net zo sappig. Ook de kleine, maar uitstekende selectie bieren verdient een applaus (van de geweldige brouwerijen De Ranke en Atrium), net als de 'cookiemonsters' (3,50 euro), ook huisgemaakt, waarvan de textuur doet denken aan zandkoekjes. We krijgen alles geserveerd in een eenvoudig interieur, passend bij de volksbuurt, met een mooie, groen betegelde en opvallende toog, antiek meubilair, schoolstoeltjes en een vrolijk schilderij van Kiami Lisani.

Damn Good Café
Sint-Jan Nepomucenusstraat 10, Brussel
02-315.46.64, damngoodcafe.com
ma > vr 7.30 > 18.00, za 10 > 18.00

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni