1848 Eat and drink Honest

| Honest serveert eerlijke koffie in een verzorgd interieur.

Review
Score: 3 op 5

Honest: meer dan eerlijke koffie

Michel Verlinden
© BRUZZ
09/06/2023

Onlangs opende in de Vorstse rand Honest, een adresje dat zich wijdt aan kwaliteitskoffie en brunch. De plek blijkt veel meer te zijn dan alleen eerlijk.

De Halvemaanstraat is niet bepaald een Brusselse doorgangsweg waar je komt nippen van een kwaliteitskoffie. En toch heeft Honest voor deze hoek van de hoofdstad gekozen, waar de gentrificatie (nog) niet al te zichtbaar is – een beetje in de stijl van neocafé Damn Good, dat onlangs in deze pagina's figureerde, niet in het minst door zijn niet zo alledaagse ligging in de Alhambrawijk.

Honest is meteen te herkennen aan het mooie houten uithangbord, dat al een voorsmaakje biedt van het verzorgde interieur. De strakke lijnen van het grote parallellepipedum, dat dienstdoet als eetzaal, hebben we te danken aan architectenbureau études. De uitgepuurde ruimte biedt plaats aan een mooie, houten gastentafel die wordt omrand door gerecupereerde stoelen. Een imposante toonbank in rode terracottategels domineert de ruimte die in rustgevende tonen baadt. Voltreffers zijn het behangpapier, vervaardigd van samengeperst koffiedik, en de gordijnen uit gerecycleerde jutezakken.

De eerlijkheid waaraan de naam van het etablissement refereert, slaat op de directe herkomst van de koffiebonen die ter plekke worden gebrand

De eerlijkheid waaraan de naam van het etablissement refereert, slaat op de directe herkomst van de koffiebonen die ter plekke worden gebrand. Die herkomst is dubbel: een deel van de bonen komt van Mildred, een vrouwencoöperatie uit Colombia, een ander deel komt van Forest, een Ethiopische producent uit de regio van Kaffa. De espresso (2,50 euro) getuigt van de kwaliteit van de grondstoffen.

Behalve met koffie verblijdt Honest ons ook met een kleine “brunchy” kaart, waarvan je kan bestellen tussen 9 en 15 uur. Wij genoten in het bijzonder van de grilled cheese sandwich (12,50 euro). De bereiding verleidt in de vorm van twee mooie sneetjes brood van uitmuntende kwaliteit. Een slimme toevoeging is de pittige gele mosterd van Must, het merk ontwikkeld door Richard Schaffer van restaurant Le 203, die nog de smaken van gouda, cheddar, tomaten en champignons versterkt.

Ook vermeldenswaard is een specialiteit die enkel in het weekend wordt geserveerd: de zeer smeuïge avocadotoast met hollandaisesaus en eggs benedict (13,50 euro). Tot slot mogen de handen op elkaar voor de geslaagde selectie viennoiserieën (zoals erg lekkere kaneelbroodjes voor 3,80 euro per stuk) en gebak (zoals een heerlijk stuk glutenvrije pistachetaart voor 6 euro) .

HONEST
Halvemaanstraat 34, Brussel
0494-43.47.77, honestbrussels.com
wo > zo 9 > 17.00

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni