| Restaurant 'Aux Armes de Bruxelles' zit al langer in financieel slechte papieren.

Restaurant ‘Aux Armes de Bruxelles’ verzegeld

GR
© BRUZZ - Belga
26/02/2018

De arbeidsauditeur heeft, samen met de Brusselse politie, deze namiddag het restaurant ‘Aux Armes de Bruxelles’ in de Beenhouwersstraat verzegeld. Die beslissing zou genomen zijn nadat de eigenaars niet in de rechtbank waren komen opdagen om uitleg te geven over het falend beleid van het restaurant.

In juni werd het Brusselse restaurant ‘Aux Armes de Bruxelles’ in de Beenhouwersstraat overgenomen door het investeringsfonds van de miljardair Aldo Vastapane. Die liet het dagelijkse beheer van de eetplek meteen over aan de organisatie INV4U van Sabahattin Beyaz. Dat is geen onbekende binnen de Brusselse horeca. Samen met zijn broer bezit hij verschillende etablissementen waaronder ook Les Brasseries Georges dat recent failliet werd verklaard.

‘Hopelijk snel weer aan het werk’

Met ‘Aux Armes de Bruxelles’ lijkt het dezelfde weg op te gaan. De arbeidsauditeur heeft deze namiddag, in het bijzijn van de politie, de deuren van het restaurant verzegeld.

Volgens de bonden is de sluiting bevolen nadat de eigenaars niet kwamen opdragen in de rechtbank om verantwoording af te leggen over het falend beleid van het restaurant. Zo waren er herhaaldelijk problemen met de uitbetalingen van de lonen en de RSZ-bijdragen, aldus ACV Voeding-secretaris Patrick Vanderhaeghe.

Vakbondsafgevaardigde Christian Bouchat (ABVV) bevestigt de sluiting, maar hoopt toch dat de 50 personeelsleden snel weer aan het werk kunnen.

“Het is jammer dat het zover is moeten komen, maar veel restaurants in deze buurt hebben het moeilijk. Deze situatie vraagt dan ook om een tussenkomst van de overheid. We hopen in ieder geval dat er snel weer mensen kunnen komen dineren in het restaurant”, zegt Bouchat in L’Echo.

Niet de eerste keer

Voor de werknemers van het bekende Brusselse restaurant is het niet de eerste keer dat er zich moeilijkheden voordoen. Toen in juni meteen na de overname een ontslagronde werd aangekondigd, legde het personeel spontaan het werk neer. Dat scenario herhaalde zich nog eens in oktober wanneer achterstallige lonen de reden waren om een dag te staken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Resto & Bar , Economie , Aux Armes de Bruxelles , restaurant

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni