Acht vaccinatiecentra openen deuren nog voor het einde van de maand

© PhotoNews
| Het Covid-19 test- en vaccinatiecentrum in Pacheco.

De vaccinatiecentra zijn er klaar voor, maar het is wachten op de vaccins. Daarom zijn er voorlopig nog maar twee Brusselse vaccinatiecentra geopend. Als alles goed gaat, openen de andere vaccinatiecentra de deuren op 15 en 22 maart.

Bijna een maand geleden opende het eerste Brusselse vaccinatiecentrum, aan de Pachecolaan, de deuren. Het grootste vaccinatiecentrum van ons land volgde twee weken later aan de Heizel, al ging dat niet van een leien dakje. De acht andere vaccinatiecentra openen normaal deze maand nog deuren.

Volgens de huidige planning zouden de vaccinatiecentra in Molenbeek, Schaarbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Vorst op 15 maart de deuren openen. Anderlecht, Sint-Lambrechts-Woluwe, Ukkel en mogelijk ook het Militair Hospitaal volgen op 22 maart. Dat meldt de woordvoerder van bevoegd minister Alain Maron (Ecolo).

Afhankelijk van leveringen en vaccinstrategie

Hij benadrukt dat het om een voorlopige planning gaat. “Dat kan elk ogenblik veranderen en hangt af van de leveringen van vaccins”, klinkt het. De vertraging in de leveringen zorgde ervoor dat het vaccinatiecentrum aan de Heizel later dan verwacht werd geopend. Dat is ook de reden waarom de maximale vaccinatiecapaciteit in zowel de Heizel als aan Pacheco nog niet benut kan worden.

Bovendien heeft België er voorlopig voor gekozen om AstraZeneca niet toe te dienen bij mensen ouder dan 55. “Stel dat dat straks verandert en we toch oudere mensen gaan vaccineren, verandert ook dat de planning helemaal”, zegt Marons woordvoerder.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?